شرایط عملآوری نمونههای بتن یا ملات سیمانی حاوی لاتکسهای اصلاح کننده
امروزه با توجه به مصرف روز افزون انواع مواد افزودنی بتن مانند لاتکسها جهت اصلاح خواص مانند کاهش نفوذپذیری، افزایش مقاومت خمشی و کششی، افزایش مقاومت شیمیایی و … مورد مصرف قرار میگیرند. برای ساخت و نگهداری نمونههای آزمایشی بتن و ملات سیمانی حاوی لاتکس برای تست مقاومت خمشی و فشاری شرایط عملآوری نمونهها مطابق با تحقیقات به روز انجام شده در دنیا معمولا به روش ذیل میباشد:
نمونهها به مدت 2 روز در شرایط اشباع حوضچه قرار گیرد و سپس خارج شده و به مدت 5 روز در دمای 25 درجه و رطوبت 95±5% قرار گرفته و پس از آن به مدت 21 روز در شرایط هوای استاندارد آزمایشگاه نگهداری میشود. البته برخی منابع روشهای دیگری را نیز در آزمایشها استفاده کردهاند ولی در کلیات شبیه به روش ذکر شده میباشد.
برای توضیح این روش عملآوری میتوان گفت که شرایط اشباع اولیه و یا رطوبت بالا در 7 روز اول برای تامین رطوبت هیدراتاسیون بتن در عمر اولیه که با نرخ بالایی انجام میگردد میباشد و سپس جهت خشک شدن لاتکس، در شراط هوای آزمایشگاه قرار میگیرد که البته با توجه به خشک شدن لاتکس در سطح نمونه، رطوبت لازم جهت ادامه هیدراتاسیون بتن و ملات در نمونه باقی میماند.