4 روش ‌آب بندی دیوار حائل

در سازه‌های مهندسی قسمتی به نام دیوار حائل وجود دارد که یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین بخش‌های ساختمان‌سازی محسوب می‌شود. این دیوار عمدتاً به‌ عنوان یک سازه نگهبان شناخته شده و وظیفه تکیه‌گاه را برای هر یک از سازه‌ها ایفا می‌کند. آب بندی دیوار حائل، یکی از کاربردی ­ترین موارد در ساخت ­و ساز است.

طراحی دیوار حائل

هدف از طراحی دیوار حائل، افزایش مقاومت سازه و جلوگیری از ریزش خاک، شن و ماسه است. دیوار حائل با استفاده از مصالح گوناگونی ساخته می‌شود؛ اما به ‌طور عمده با توجه به شرایط محیطی، بودجه‌بندی مالی، کاربرد دیوار و طول عمر مفید طرح، مواد اولیه‌ای که برای ساخت سازه نگهبان استفاده می‌شود، متفاوت خواهد بود.

یکی از کاربردهای اصلی دیوار حائل در صنعت ساخت‌ و ساز، جلوگیری از نفوذ آب به دیوار است تا به ‌مرور زمان دیواره‌های خروجی ساختمان دچار ریزش، ترک‌خوردگی و نم‌کشیدگی نشود. در این مقاله ابتدا با سازه‌های نگهبان یا همان دیوارهای حائل آشنا می‌شوید.

سپس با شناخت روش‌های آب ‌بندی درست و اصولی انواع دیوارهای حائل و آشنایی با مواد شیمیایی ساختمان مانند محصول عایق دو جزیی Resincoat، محصول wpc capcoproof ، محصول  wp capcoproof ، پلی کربوکسیلات یا capcocrete spc10 ، می‌توانید به سراغ بهترین مواد بروید تا نتیجه بهتری از ساخت دیوار حائل دریافت کنید.

آب ‌بندی دیوار

سازه نگهبان یا دیوار حائل چگونه عمل می‌کند؟

تماس بی‌رویه دیوار با آب به ‌خصوص منابع آب‌های زیرزمینی از دلایل مهمی است که مهندسان به سراغ دیوار حائل می‌روند. در مکان‌هایی که سطح آب زیرزمینی بالاست، فشار ناشی از آب سبب می‌شود که جریان ورودی آب، راه خود را به میان سازه‌ پیدا کند و درنهایت منجر به نشتی آب شود.

مواجهه مداوم دیوار با آب، باعث ایجاد درز و ترک‌های بی‌رویه در طول سازه‌ها خواهد شد؛ همچنین عدم اجرای یکپارچه سازه نیز مسیرهای آب را در سازه ایجاد می‌کند که ممکن است در حین زمان ساخت یا در حین زمان بهره‌برداری از پروژه دچار نشتی آب شود.

دیوارهای حائل در چنین شرایطی کمک بزرگی به ساختمان می‌کند و با جلوگیری از ورود آب به بدنه سازه‌ها، باعث افزایش مقاومت دیوار و آب بندی می‌شود. از این دیوارها یا سازه‌های نگهبان در دامنه کوه‌ها، نگهداری پای خاکریز کنار راه یا سواحل رودخانه‌ای استفاده می‌شود.

سازه‌های نگهبان نیز همانند دیوارهای عادی از ورود و نفوذ آب در امان نیستند؛ برای اینکه بتوان جلوی نشتی آب در دیوارهای حائل را گرفت باید به روش‌هایی متوسل شد که به آن‌ها «آب‌بندی» می‌گویند.
 Capcocrete SPC10 محصولی بر پایه پلی کربوکسیلات بوده و با اضافه‌شدن به بتن هم باعث روان‌کنندگی آن شده و هم به دلیل توانایی در کاهش زیاد نسبت آب به مواد سیمانی، سبب کاهش قابل توجه جذب آب و نفوذپذیری بتن می‎‏شود.

روش‌های مناسب برای آب بندی دیوار حائل

برای آب ‌بندی دیوار حائل ابتدا باید به کاهش و حذف فشار آب توجه کرد. برای انجام این کار می‌توان به روش‌های مختلفی اقدام کرد که شامل موارد زیر است:

آب‌بندی مخزنی دیوار حائل

این روش از عایق‌بندی دیوار حائل، یکی از اساسی‌ترین روش‌هایی است که برای آب‌بندی استفاده می‌شود. در این روش از پایدارسازی بتن و آب‌بندی غشایی استفاده می‌کنند تا دیوار بیرونی در برابر نفوذ هرگونه رطوبت مقاوم شود.

برای این روش می‌توانید از محصول عایق دو جزیی Resincoat استفاده کنید. این محصول با خاصیت‌هایی شیمیایی خود، پس از اختلاط، دوغابی را تشکیل می‌دهد که برای مصرف آب‌بندی سطوح بتنی مناسب است.

روش آب‌بندی pro

بهترین متریال برای آب‌بندی استخر و حوضچه‌ها، استفاده از روش آب‌بندی PRO است. این روش نیز از نوع عایق‌بندی غشایی محسوب می‌شود و با ایجاد چسبندگی بسیار بالا و قوی با مصالح به ‌کاررفته در ساختمان، یک عایق رطوبتی برای سازه مورد نظر می‌سازد. می توانید محصولات مورد استفاده جهت کاهنده آب را از شرکت همگرایان تولید (کپکو) تهیه کنید.

محصول capcoproof wpc با خاصیت کاهش نفوذپذیری آب برای آب‌بندی استخر بسیار مناسب است. نحوه عملکرد این ماده به‌ شکلی است که با ترکیبات آلی خود، باعث ایجاد کریستال‌هایی در منافذ مویینه بتن می‌شود. وظیفه این کریستال‌ها جلوگیری از نفوذ آب است، اما ضرری برای تنفس بتن ایجاد نمی‌کند.

روش آب بندی ECO

روش آب‌بندی پلیمری یا ECO بیشتر در ساختمان‌ها و سازه‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که میزان برخورد دیوار با رطوبت و آب کم بوده و نشتی آب وجود ندارد. به‌ عبارت دیگر کاربرد این روش از آب‌بندی برای دیوار حائلی است که چندان نیازی به کنترل قوی آب نیست. این روش نسبت به سایر روش‌ها مقرون‌به‌صرفه‌تر بوده و کم‌هزینه است.

روش آب‌بندی MODERATE

در فرایند آب بندی با استفاده از روش MODERATE فشار آب را محدوده مشخصی از ارتفاع کنترل می‌کنند. در این روش یک عایق رطوبت سطحی ایجاد شده که تا حد متوسطی از نفوذ آب به دیوار حائل جلوگیری می‌کند. برای اینکه از کاهنده آب در عایق رطوبتی استفاده کنید می‌توانید به سراغ محصول Capcoproof wp بروید.

این کاهنده نفوذپذیری یا به‌ عبارت بهتر پودر نم‌بندکننده کپکو با ساختار شیمیایی خود مانع از ورود آب به سطح کانال‌ها می‌شود.

آب‌بندی دیوارها هنگام بهره‌بردای

گاهی اوقات در هنگام اجرای پروژه، دیوار حائل دچار نم و رطوبت نخواهد شد؛ اما در زمان بهره‌برداری این اتفاق روی می‌دهد. در چنین شرایطی علاوه‌بر اینکه باید هزینه‌ بیشتری پرداخت کنید، مدت زمان کار نیز افزایش می‌یابد، پس بهتر است در زمان اجرای دیوار حائل حواس­تان به کاربری دیوار باشد تا از مصالح درستی برای عایق‌بندی دیوار استفاده کنید.

در چنین شرایطی باید ابتدا نقطه اصلی نشتی آب را پیدا کنید سپس با بررسی نوع نفوذ آب، محل نشت و محدودیت‌های موجود، محصولی را که متناسب با آن است، انتخاب کنید. شرکت همگرایان تولید (کپکو) با ارائه انواع افزودنی‌های بتنی برای آب‌بندی دیوار حائل به شما کمک می‌کنند تا خریدی مقرون‌به‌صرفه و تخصصی داشته باشید.

6 نکته ضروری برای آب‌بندی دیوار حائل

  1. بهتر است هنگام عایق‌بندی دیوار حائل از چند روش استفاده کنید تا مانع جمع‌شدن آب در پشت دیوار و هزینه‌های اضافی پس از بهره‌برداری پروژه شوید. در چنین شرایطی اگر یکی از روش‌های آب‌بندی دیوار حائل مانند استفاده از پلی کربوکسیلات جواب نداد، روش بعدی مانع از نفوذ آب و رطوبت به دیوار می‌شود
  2. قبل از هر اقدامی بهتر است تلاش کنید بدنه دیوار حائل در مجاورت آب‌های زیرزمینی قرار نگیرد. برای این منظور برخی ابزارآلات مانند ژئوممبرین و ژئوسنتتیک‌ها تولید شده‌اند که مورد استفاده مهندسان است.
  3. در راستای آب بندی و هنگام زه‌کشی دقت لازم را داشته باشید تا مانع از جمع‌شدن آب در پشت دیوار شوید.
  4. چنانچه از ژئوسنتتیک استفاده می‌کنید حتماً حواستان به جوش مناسب میان این قطعات باشد. این اقدام باید با ظرافت تمام انجام شود تا به هدف مدنظرتان برسید.
  5. در پشت دیوار حائل یک مخزن تخلیه ببندید تا آب‌های اضافی در این قسمت جمع شده و درنهایت توسط پمپاژ به خارج از محدوده دیوار تخلیه شوند.
  6. اگر با نشتی آب روی دیوار روبه‌رو شدید قبل از هر اقدامی باید محل اصلی نشتی را پیدا کنید سپس با بررسی نوع نشتی آب دیوار حائل از ابزارهای مناسب و مصالح لازم برای فرایند عایق‌بندی سازه نگهبان استفاده کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله با انواع روش‌های ‌آب ‌بندی دیوار حائل، نکات مربوط به ساخت سازه‌ نگهبان و عملکرد و اهمیت دیوار حائل آشنا شدید. شرکت همگرایان تولید (کپکو) برای جلوگیری از نفوذ نم، رطوبت و آب اضافی به داخل دیوارهای بتنی محصولات متنوعی را با تکیه بر علم بومی متخصصان ایرانی تولید کرده است.

تمامی محصولات افزودنی این شرکت مطابق با استانداردهای ملی و دارای گواهینامه‌های معتبر هستند. برند تجاری کپکو با تولید افزودنی‌های شیمیایی بتنی، برای هر کاربرد و هدفی که به سازه نگهبان یا دیوار حائل احتیاج داشته باشد، محصولی متفاوت و کاربردی ارائه کرده است.

در این مقاله بخشی از مواد افزودنی مناسب برای عایق‌بندی دیوار حائل مانند محصول عایق دو جزیی RESINCOAT ، محصول wpc capcoproof ، محصول  wp capcoproof، پلی کربوکسیلات، capcocrete spc10 معرفی شد. در صورت تمایل می‌توانید با مشاوره تخصصی هرکدام از محصولات موردنظرتان را تهیه کنید و دیوار حائلی محکم و ضد آب بسازید. برای خرید این محصولات می­توانید با شرکت همگرایان تولید (کپکو) و با شماره تماس 02189331 ارتباط برقرار نمایید و جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به سایت https://www.capco.co.ir  مراجعه کنید.

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*